Milieuheffing

 • TOENEMEND BELANG MILIEUHEFFINGEN

  Met de opbrengst van milieuheffingen worden overheidsuitgaven gefinancierd. Daarnaast zijn deze heffingen bedoeld om (indirect) milieuvriendelijk gedrag te stimuleren. De opbrengsten van de milieuheffingen vertegenwoordigen een steeds groter deel van de totale belastingopbrengsten. De som aan milieuheffingen die u als ondernemer betaalt is daardoor de afgelopen jaren waarschijnlijk gestegen.

  Wanneer u een milieuheffing moet betalen, kunnen wij voor u beoordelen of deze heffing en het te betalen bedrag juist zijn. Als het nodig is dan stellen wij namens u bezwaar in tegen de aanslag of begeleiden wij u bij een beroepszaak tegen een uitspraak op bezwaar van de betreffende instantie. Daarbij nemen wij u graag het gehele proces uit handen vanaf het moment van indienen van bezwaar tot en met de beroepszaak bij de belastingrechter.

  Tevens geven wij advies aan u hoe de belastingregels en bijbehorende rechterlijke uitspraken het beste kunnen worden toegepast binnen uw bedrijf en hoe u zorgt dat niet teveel milieuheffingen worden betaald door uw onderneming. Wij geven een op maat gesneden advies uitgaande van uw bedrijfsspecifieke situatie.


  DIENSTVERLENING OSTRAKA BELASTINGADVISEURS

  Op het gebied van de milieuheffingen kan Ostraka belastingadviseurs u helpen bij:


 • MILIEUHEFFINGEN

  Als ondernemer kunt u te maken krijgen met de volgende milieuheffingen:


  Over een aantal van deze onderwerpen kunt u meer lezen op onze website. Ondanks dat nog niet over alle andere onderwerpen op onze website verdere informatie is opgenomen, kunnen wij u daarbij natuurlijk ook van dienst zijn.


  MEER WETEN? VRAAG HET ONS

  Wordt uw onderneming geconfronteerd met een milieuheffing en wilt u daarover meer weten? Neem contact op met Ostraka belastingadviseurs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.


  , , laatst gewijzigd 24-02-2021.

 • Ostraka belastingadviseurs BV
 • 0183-76 05 22
 • info@ostraka.nl
 • Postbus 44
 • 4284 ZG
 • RIJSWIJK N‑Br.